en_stor_hund

 

Rasen är den minsta dvärgspanieln

”Fjärilshunden” Phalène är samma ras som Papillon, det är bara öronställningen som skiljer dem åt. Phalène har hängandes öron – nattfjäril och Papillonen har ståendes öron – dagfjäril. Det är inte ovanligt att det föds Papilloner i en Phalènekull eller vice versa. Det är först när man säkert ser om öronen ställt sig eller inte som man kan ringa till SKK och omregistrera sin hund. Det är kostnadsfritt att omregistrera.

 

Man brukar säga att Phalène är en stor hund i liten förpackning. Den må ha en elegant yta men under ytan döljer sig en mentalt stark, mycket lättlärd,pigg, alert och hängiven hund. Många hundar av rasen gör MH-test och klarar det galant då det är en tuff och orädd ras.

Det är en hund med stor kapacitet i händerna på den matte/husse som vill sikta högt inom såväl utställning, agility, freestyle, spår eller lydnad men den är lika lycklig över att bara få springa i skogen eller gosa i soffan.

Kort sagt, vad du än väljer att göra med din Phalène så är den lycklig bara den får vara med! En underbar familjehund och en trogen kompis! 

HeartsGoldGlitterBar